Клуб
15 Май 2018

Честит рожден ден на Борис Станков!

Бившият футболист, треньор и президент на ЦСКА навършва днес 76 години!

Боби Станков е фигура с фундаментално значение в историята на ЦСКА. Полуфиналист в турнира за КЕШ с армейците през 1967 г. Вдига 4 пъти титлата с онзи славен „червен“ тим.
През 70-те години е помощник-треньор в друг от легендарните тимове на ЦСКА, взел скалпа на страшилището Аякс, победил Байерн и обрал всички трофеи у нас.

Само поема поста на треньор за кратко през 1982 г., когато ЦСКА вдига титлата.

Тонове хартия могат да бъдат изписани за заслугите на Боби Станков като председател на хегемона. Той е началник в трудните времена след преименуването на ФК „Средец“. И архитект на славното поколение, водено от Стоичков, Пенев и Костадинов. Поредното, което обира всички купи у нас, включително и рекордните 4 трофея за един сезон – 1988-89.

Изключително точно успява да продаде в европейските колоси Ицо, Емо и Любо, като оставя след себе си в касата на ЦСКА около 8 милиона долара. За справка – тогава рекордният трансфер на футболист е около 10 милиона долара.

После още няколко пъти се връща като президент на любимия клуб.
Борис Станков е и сред учредителите на ЦСКА 1948 на 19 юли, 2016 година!

Бате Боби, всички армейци само можем да се поклоним пред това, което даде на ЦСКА! Не само като президент, футболист и треньор, но и като родител! Да си ни жив и здрав!

Официален магазин


Официално членство