Клуб
7 Август 2018

ЦСКА започва с 4 точки и завършва първи в 9 случая

ЦСКА е уникално богатство за родния футбол. Успехите на армейския клуб са донесли радост и поводи за гордост на милиони българи. Уви, в момента любимия отбор е принуден да върви по трънлив път, за да се върне на мястото си.

Началото на историческия първи сезон във Втора лига за „червените“ бе леко необичайно. Подготовката на тима бе повече от обещаваща, като армейците взеха рутинни победи срещу съперници от втория ешелон и се опълчиха срещу пловдивските Ботев и Локомотив.

Жребият бе отредил „червените“ да открият шампионата с гостуване на Ботев (Гълъбово). Наглед лесния съперник се оказа костелив орех за момчетата на Валентин Илиев и срещата завърши при резултат 1:1, въпреки по-добрата игра на ЦСКА. В следващия кръг в София гостуваха коравите „чайки“ от Черноморец (Балчик). Победата този път бе за армейците, които с гол в добавеното време взеха трите точки.

Но какво показва историческата справка?

По-подробно задълбочаване би обнадеждило всеки „червен“ запалянко. От създаването си досега, ЦСКА е започвал с победа и равенство в цели 15 сезона. От всичките 31 титли на България, 7 от тях са дошли, след като армейският тим е стартирал по подобен начин. Отделно, под ръководството на Валентин Илиев, ЦСКА започна с 4 точки от първите два кръга и през последните два сезона. Това прави общо 9 кампании (13% от цялата история), в които любимият отбор взима победа и завършва наравно и после печели първенството, където участва.

Следващият двубой за армейците е в събота като гост на друг новак в шампионата – Кариана (Ерден). Да подкрепим любимците си по пътя към върха!

Официален магазин


Официално членство