Клуб
11 Юли 2018

Ураганът ЦСКА отнесе Пирин с 5:0

ЦСКА продължи с възходящата линия в представянето си и буквално отнесе Пирин с 5:0 в Благоевград. Армейците поднесоха най-добрия подарък на рожденика Валентин Илиев и показаха убийствена ефективност в атака с пет безответни попадения във вратата на домакините.

Мачът започна спокойно и първата интересна ситуация дойде в петата минута, когато вратарят на ЦСКА Диян Вълков не подаде точно и топката се озова в Радой Божилов, който обаче не успя да се възползва.

Четири минути по-късно вратарят на Пирин Ангелски върна жеста и подари топката на Гущеров, който не успя да се ориентира добре и вместо да стреля в опразнената врата, подаде към дошлия на проби Виктор Василев.

Все пак ЦСКА откри след отлична комбинация, разсякла защитата на домакините. Гущера стреля по диагонала, ударът му бе спасен, но Томислав Павлов бе на точното място и разстреля вратаря на Пирин за 1:0.

В следващите минути удар по диагонала на Петко Петков бе спасен, а Диян Вълков отрази опасност пред армейската врата след центриране на „орлетата“. В почивката за глътка вода в 30-ата минута Николай Христов бе заменен от Веселин Васев.

В 38-ата минута домакините бяха близо до изравняване, но отново Вълков бе на мястото си. Почивката дойде при резултат 1:0 за „червените“, които определено бяха по-добрият отбор на терена.

Второто полувреме започна със смени за "червените" – на вратата застана Емил Михайлов, Калоян Стефанов замени Виктор Василев и се позиционира на десния фланг, а Кристиян Михайлов отиде в лявата част на защитата. Друг играч на проби - Димитър Гюзелев, дошъл от Марица (Пловдив), пък се появи вместо Петков на върха на атаката.

В 52-ата минута изпълнение на Емил Михайлов от аут намери Димов, който продължи с глава към Гущеров. На свой ред той проби и стреля, ударът бе спасен и отново Томислав Павлов бе на точното място, за да покачи на 2:0. Още в следващата атака резултатът вече бе класически. Васев бе изведен от Гюзелев и технично намери левия ъгъл на вратата на Пирин.

В следващите минути вратата на "червените" не бе застрашена, а тимът на Вальо Илиев като по чудо не увеличи преднината си. Неизбежното обаче се случи в 68-ата минута, когато Томислав Павлов оформи хеттрика си. Топката отлично бе свалена от Гюзелев, а Томи я намери от ждроб, матирайки стража на домакините. Две минути по-късно Йоан Маринов също се разписа, след като проби отдясно и стреля в далечния ъгъл, отбелязвайки най-красивия гол в мача за 5:0.

Така армейците записаха втора победа в предсезонната подготовка и показаха, че прогресират с всеки изминал ден. В петък ЦСКА гостува на Локомотив (Пловдив) в поредната си престижна контрола.

Съставите:

Пирин: Ангелски, Митрев, Паскалев, Митев, Цолов, Костадинов, Стефанов, Божилов, Смилков, Златинов, Кръстев.

ЦСКА: 1. Диян Вълков (46 - 33. Е. Михайлов), 12. Дяков (55 - Маринов), 3. Зюмбулев, 5. Генчев (50 - 14. Стоичков), 39. Кр. Михайлов, 6. Димов, 4. Христов (30 - 22. Васев), 10. Павлов (70 - 29. Борисов), 99. Гущеров, 13. Василев (46 - 11. Стефанов), 19. Петков (46 - 16. Гюзелев)

Голмайстори: 0:1 Павлов 12, 0:2 Павлов 52, 0:3 Васев 54, 0:4 Павлов 68, 0:5 Маринов 70.

Официален магазин


Официално членство